Vacature bestuurslid Penningmeester

Heb jij een fascinatie voor het beheren en administreren van geld? Wil jij je graag inzetten voor een betere samenleving? Vind je het een uitdaging mensen enthousiast te maken voor projecten die echt het leven van arme kinderen verbeteren? Wil je bestuurlijke ervaring opdoen en heb je kennis van bedrijfseconomie en financien? Kidshare foundation is op zoek naar een enthousiast:
BESTUURSLID PENNINGMEESTER (vrijwilliger)

Wie zijn wij?
Kidshare foundation is een jonge, ambitieuze stichting zonder winstoogmerk (NGO). Onze doelstelling is het leven van de armste kinderen te verbeteren. Onze focus is daarbij op onderwijs.
Wij bouwen samen met onze partners in Afrika kleuter- en basisscholen. Voor een selecte groep zeer arme en slimme meisjes hebben wij een TOP-girls programma ontwikkeld. We steunen een groep van 50 meisjes bij het volgen van middelbaar- en universitair onderwijs.
We werken in Kenia, Oeganda, Tanzania en Malawi.
De missie van Kidshare foundation is om zo veel mogelijk arme kinderen een goede basis in het leven te geven door kwaliteitsonderwijs. Wij hebben een nieuw vijfjarenbeleidsplan opgesteld met ambitieuze doelstellingen. We gaan de komende vijf jaar 40 kleuterscholen en 15 basisscholen bouwen in Afrika. In 2026 willen we 100 meisjes in ons TOP-girls programma opgenomen hebben.
De activiteiten van Kidshare foundation worden georganiseerd door het bestuur. Dat bestaat nu uit 5 leden en we samen stippelen we het beleid uit voor de organisatie. We zijn ook uitvoerend bezig en willen het werk steeds meer professionaliseren. We zoeken uitbreiding met nog eens twee bestuursleden waaronder die van penningmeester. Ieder bestuurslid heeft een eigen portefeuille waar hij/zij verantwoordelijk voor is. We hebben diverse vrijwilligers die eigen taken uitvoeren.

Wat ga jij doen?
Binnen het bestuur heb jij de portefeuille van penningmeester. Jij bent verantwoordelijk voor het (laten) vastleggen van onze inkomsten en uitgaven in de financiele administratie. Je stelt (mede) de jaarrekening op. Kidshare foundation werkt in Nederland en Duitsland. Jij bent ook verantwoordelijk voor het opstellen van een jaarlijkse begroting en maakt periodieke financiele overzichten. Als bestuurslid bepaal je mede het beleid van de organisatie.

Wie ben jij?

 • Je bent enthousiast over de projecten, doelstellingen en missie van Kidshare foundation.
 • Je hebt de ambitie om een bestuursfunctie te bekleden en/of ervaring daarin.
 • Je bent besluitvaardig, analytisch, een teamspeler en klantgericht.
 • Je bent zorgvuldig, verantwoordelijk en gedisciplineerd.
 • Je hebt een achtergrond in financien/bedrijfseconomie (minimaal HBO) en ervaring in het werk.
 • Je bent bereid om circa 2 tot 3 uur per week voor Kidshare vrij te maken.
 • Je hebt de intentie om je voor minimaal drie jaar te willen inzetten voor deze functie.
 • Wat bieden wij jou?

 • Een leuke organisatie met veel enthousiaste mensen met een passie voor ontwikkelingswerk.
 • De kans om relevante ervaring op te doen en vaardigheden en competenties verder te ontwikkelen en de kans Kidshare foundation op de kaart te zetten.
 • De uitdaging om de ambitie van Kidshare foundation mee te gaan helpen realiseren.
 • Veel ruimte voor eigen initiatief en volop mogelijkheden om jouw idee├źn vorm te geven.
 • Incidenteel is het mogelijk om deel te nemen aan reizen naar Afrika.
 • Onkosten kunnen worden vergoed.
 • Interesse?
  Voor meer informatie over Kidshare foundation en de functie kun je kijken op onze website en/of contact opnemen met de voorzitter Hans van Driel (06-33860008).
  Je motivatie met CV kun je sturen aan info@kidshare.nl, onder vermelding van “Bestuurslid Penningmeester”.

  Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.