Bestuur

Bestuur

De stichting heeft een bestuur dat geheel bestaat uit vrijwilligers.
Alle bestuursleden op één na ontvangen geen enkele beloning of vergoeding voor hun werkzaamheden. Het ene bestuurslid krijgt ook geen beloning, maar wel de reiskosten vergoed.

Hans van Driel is oprichter en voorzitter van Kidshare foundation.
Hij is ontwikkelingseconoom en registeraccountant.
Hij is werkzaam als manager bij de Belastingdienst.
Daarnaast was hij onder andere lid van de Raad van Toezicht van de Stichting Wilde Ganzen/IKON.

Gea Dekker is psychotherapeute bij GGZ Drenthe.
Ze heeft gewerkt in Afrika voor een gezondheidszorgproject in Mali.
Ze is enthousiast over de aanpak van Kidshare en gelooft in de kracht van onderwijs om de kansen van arme kinderen te verbeteren.

Gea is de secretaris in het bestuur.

Hugo Strikker is macro-econoom, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een allround finance professional, met veel ervaring in financieel management en financiële analyses. Hij heeft bij een bank, bij (semi-)overheidsorganisaties en bij internationaal opererende ngo’s gewerkt waar hij ook human resources en projectmanagement heb gedaan.

Hugo is de penningmeester van Kidshare.

Christina Kebbel is economisch ingenieur. Ze is Duitse en heeft ook in Nederland gestudeerd. Ze werkt als teamleider bij GP Joule, een bedrijf dat nieuwe, alternatieve energie levert. Ze heeft in Zuid-Afrika gewerkt voor het Duitse ministerie van Ontwikkelingssamenwerking. Ze is gepassioneerd over de aanpak van Kidshare met focus op kleuteronderwijs als basis voor een beter leven van kinderen.

Christina is projectleider voor Tanzania en doet de fondsenwerving in Duitsland.

Paul van Hoof is ontwikkelingsgeograaf. Hij werkt al meer dan 30 jaar in verschillende landen in Afrika. Tot 2008 als landendirecteur voor SNV/Nederlandse Ontwikkelings Organisatie en sindsdien als zelfstandig consultant. Hij is actief op het terrein van decentralisatie, verbetering van de kwaliteit van lokaal bestuur en publieke dienstverlening en capaciteitsversterking van lokale organisaties.

Paul is hoofd programma’s bij Kidshare.

Diana van Dijk heeft ontwikkelingsstudies gestudeerd aan de Universiteit van Nijmegen. Ze is hoofddocent bij het Instituut voor Sociale Opleidingen aan de Hogeschool Rotterdam. Ze is gepromoveerd op onderzoek naar de veerkracht van kinderen in kind-huishoudens in Zuid-Afrika en heeft ervaring met onderzoek in Ghana en Oeganda.

Diana zet zich met name graag in voor het TOP-girls programma dat als doel heeft de ontplooiing van meiden en jonge vrouwen mogelijk te maken door middel van (hoger) onderwijs.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.