Blog Francis

Francis

Examens

28-04-2014 April loopt ten einde, wat betekent dat de examens eraan komen! Ik sta er goed voor en hoef me geen zorgen te maken, maar toch blijft het een spannend moment. Ik maak morgenochtend vast een vroege start, namelijk met mijn rijexamen. Leuk, om in een jaar zoveel doelen en toppen te bereiken.

Eerste keer Zuidelijk Halfrond

Deze zomer kom ik voor het eerst ten zuiden van de evenaar. Ik ben een keer eerder in Afrika geweest; tijdens de kerstvakantie naar Marokko. Een prachtig land, maar heel anders dan Kenia of Tanzania, heb ik begrepen. Mijn beide ouders zijn wel vaker op het continent geweest. Zij hebben daar hele bijzondere ervaringen opgedaan en door hun verhalen ben ik aangestoken. Ik wilde zelf graag eens naar Afrika om ontwikkelingswerk te doen, en bovendien hou ik enorm van bergsporten. Het TOP-girls project is daarvan een perfecte combinatie.

Acclimatiseren

Samen met mijn moeder Gea, Frans en Liesbeth reizen wij alvast een week eerder naar Tanzania om iets meer van het land te zien. We gaan een paar dagen fietsen door dorpjes in de omgeving, een beetje op hoogte om alvast te acclimatiseren, waar we ook de bevolking zullen ontmoeten. Daarna gaan we een hele bijzondere safari doen: met een kano de rivier op in Arusha National Park, om vanuit een unieke positie de wildlife te ervaren. Tenslotte zullen we een dagje uitrusten voordat we aan de grote tocht beginnen!

Verjaardagsdonatie

04-04-2014 – Met al die fijne lentedagen van de afgelopen tijd voelt de zomer alweer een stuk dichterbij, en daarmee ook de beklimming van de Kilimanjaro! Het lijkt nu allemaal nog een beetje onwerkelijk, dat ik straks in zo’n ver land op zo’n hoge top zal staan. Toch ben ik er nu ook al een beetje mee bezig: iedere deelnemer zamelt namelijk sponsorgeld in voor een Keniaans meisje. We doen dat allemaal op onze eigen manier. Zo heb ik op mijn verjaardag in plaats van cadeautjes van familie en vrienden om een bijdrage gevraagd. Zoiets levert natuurlijk geen fortuin op, maar elke euro is meegenomen.

Benefietdiner

Hoewel ik het momenteel druk heb met examenvoorbereidingen, wil ik toch proberen een actie op te zetten op mijn school. Bijvoorbeeld een speciaal item in de kantine, waarvan per stuk een bedrag naar Kidshare gaat. Nu alleen nog even een enthousiaste leraar vinden. Ten slotte ga ik samen met mijn moeder bij ons thuis een (benefiet)diner organiseren, in het teken van de beklimming. We maken samen allemaal lekkere hapjes klaar, onder begeleiding van onze eigen gepassioneerde MasterChef (mijn zusje). Zo wordt het gegarandeerd een gezellige avond!

Sportschool!
04-03-2014 – Voor de beklimming van de Kilimanjaro is het belangrijk dat ik fysiek goed voorbereid ben. Ik vertrouw daarbij deels op mijn basisconditie, iedere dag twee uur fietsen naar school. Daarnaast heb ik me een aantal weken geleden ingeschreven bij de sportschool, waar ik specifiek op kracht en conditie train. Ik werk met een begeleider die om de zoveel weken een iets zwaarder trainingsschema voor me opstelt, zodat ik over een paar maanden helemaal klaar ben voor de uitdaging!

Ondertussen….ben ik druk bezig mijn examenjaar af te ronden op de middelbare school.
Ik ben dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen om me te ontwikkelen, en realiseer me steeds meer dat niet iedereen deze kansen krijgt. Daarom zet ik me samen met Kidshare in om een groep meisjes in Kenia ook de kans te geven op een opleiding en daarmee een betere toekomst.

Samen kom je verder dan alleen
19-01-2014
– Vandaag was de eerste bijeenkomst met de (mogelijke) deelnemers van de Kilimanjaro-beklimming deze zomer! We gaan een onvergetelijke tocht tegemoet!
Waarom ik mee wil? Het is belangrijk dat we ons bezig blijven houden met ontwikkelingswerk. Ik vind het TOP-girls project een fantastische manier om Keniaanse meisjes een middelbare schoolopleiding te bieden. Samen kom je verder dan alleen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *