Dam tot Dam loop

Dam tot Dam loop voor Kidshare Foundation

Op zondag 23 september doen 50.000 lopers mee aan het grootste hardloopevenement van Nederland:
De Dam tot Dam Loop. Kidshare heeft 2 teams ingeschreven voor de 10 Engelse Mijlen (16.1 km).

REN JIJ mee? Je start vooraan en steunt het TOPgirls project.

Kidshare doet mee aan de Dam tot Damloop om zoveel mogelijk sponsorgeld bij elkaar te rennen zodat slimme kansarme meisjes in Kenia naar de middelbare school kunnen. Het doel is om met 20 lopers € 5.000 op te halen.

Wat moet je doen?

Wil je mee doen? Stuur dan een mail naar topgirls.nl@gmail.com

Je wordt in een van de Kidshare teams ingedeeld als je een bedrag van € 50 overmaakt, via de groene support knop op de Eventpagina Dam tot Damloop voor Kidshare Foundation.
Je startbewijs wordt dan twee weken voor de Dam tot Damloop naar je huisadres gestuurd. 

Jouw sponsoractie

Wij werken met een crowdsourcingplatform Pay It Forward (PIF). Dat is handig en overzichtelijk.

Je start er eenvoudig zelf een sponsoractie:

  1. Klik op  Start hier je actiepagina voor de Dam tot Damloop
  2. Klik op de rode stip met het + teken
  3. Klik op de  rode stip met het * teken om je actie te starten

De actie die je dan steunt is  Dam tot Damloop 2018 Kidshare Foundation

Donateurs kunnen er in een Ideal omgeving doneren. Kidshare betaalt slechts 5%, waarna alle donaties voor 95% naar Kidshare gaan. Inmiddels hebben we al meer dan  €10.000 ingezameld via dit platform. We zorgen voor blogs en houden supporters op die manier op de hoogte van de actie. Wij zullen ook regelmatig bloggen op facebook, twitter en onze website.

Sponsors werven

Vraag je familie, je vrienden, je collega’s en je sportclub om te doneren. Je kunt bijvoorbeeld eenvoudig in een mailbericht of Whatsapp de link van jouw donatiepagina opnemen, waardoor je vrienden meteen op een betaalpagina van Ideal terecht komen.

Binnen enkele weken komen we weer even bij je terug met een paar tips voor je sponsoractie.

Als je nog meer enthousiaste vrienden, bekenden, collega’s weet die mee willen doen. Laat het ons dan snel weten. De reguliere inschrijving van de Dam tot Dam loop is al  uitverkocht!

Waar komt het geld terecht?

Kidshare bouwt kindcentra in Malawi. Voor slechts € 5,- zorg je dat een kind in Malawi een jaar lang leermiddelen heeft, zoals boeken, pennen, schriften en speelgoed. Ook krijgen de kinderen elke dag een maaltijd. Er is schoon drinkwater en medische  controles. Kidshare wil dat 2000 kinderen kunnen leren en spelen.

Doe je mee ?

Kilimanjaro 2016

KIDSHARE GAAT DE TOP VAN AFRIKA BEKLIMMEN:  MOUNT KILIMANJARO

DSC_5465

Durf jij een TOP-prestatie te leveren ?

Klim dan met ons mee naar de top van de hoogste berg in Afrika: Mount Kilimanjaro.
De Kilimanjaro is 5895 meter hoog en daarmee de hoogste vrijstaande berg van de wereld !
In de zomer van 2016 klim je naar boven, door de schitterende Afrikaanse natuur.
We nemen de Lemosho route van 8 dagen. Op die manier nemen we een extra dag om te acclimatiseren op de berg. Zo is de kans om de TOP te halen groot.
Durf jij deze TOP-prestatie te leveren ?

Kun jij het beste in jezelf naar boven halen ?

Kidshare foundation bouwt scholen voor de armste kinderen in Afrika. Als je mee doet een de klim van de Kilimanjaro laat je je sponsoren voor dit goede doel.
Kidshare heeft een nieuw programma ontwikkeld: schoolgeld betalen voor de armste, slimme meisjes van Kenia. Deze meisjes zijn zo arm dat ze niet naar de middelbare school kunnen gaan.
Ze zijn slim maar kunnen hun talenten niet ontplooien. We halen sponsorgeld op voor deze TOP-girls. Zo geef jij hen een toekomst waarin zij een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de opbouw van hun land. Door jouw TOP-prestatie haal je zo het beste in jezelf naar boven !

resized_DSC_1670

Dit is Floyce, ze is 10 jaar. Ze woont op het platteland van West-Kenia. Haar vader is twee jaar geleden overleden. De moeder van Floyce staat er nu alleen voor. Ze heeft 9 kinderen. Ze heeft geen werk. Ze kan haar kinderen maar 1 maaltijd per dag geven. Floyce zit op de basisschool. Ze is slim. Ze is een TOP-girl. Floyce wil dokter worden, dat is haar droom. Haar moeder kan straks het schoolgeld voor de middelbare school niet betalen. Kidshare heeft het TOP-girls programma ontwikkeld.

Jij kunt Floyce helpen haar droom waar te maken. Jij bent TOP !

Doe mee

Het beklimmen van de Klimanjaro is een TOP-prestatie ! Kun jij dat aan ? Doe dan mee !
De tocht staat gepland voor de tweede helft juli 2016. Je vliegt naar Nairobi. Daar nemen we de bus naar Moshi in Tanzania. We slapen daar in een lodge en ontmoeten het bergteam.
De volgende dag rijden we met jeeps naar Mount Kilimanjaro national park. We gaan lopen. We doen de Lemosho route, de mooiste. We slapen in tenten. We lopen in zes dagen naar de top.
Zo hebben we een extra dag om te acclimatiseren. Zo is de kans om de TOP te halen groot. Daarna gaan we in twee dagen naar beneden. We komen weer in onze lodge in Moshi.
De kosten voor deze reis begroten we op

€ 1450, exclusief vliegticket. Na de klim kun je nog gaan genieten van een safari, je kunt projecten van Kidshare bezoeken of gaan luieren op het strand van Zanzibar.

TOP-girls

We vragen jou je te laten sponsoren voor € 1600.  Deze bijdrage is bestemd voor meiden zoals Floyce. Kidshare foundation gaat een nieuw programma starten voor de armste, slimme meisjes. We gaan het schoolgeld betalen voor Floyce. Zo kan ze doorleren. We gaan met onze partner ADC een speciaal trainingsprogramma opzetten voor deze TOP-girls. In Nederland gaan we speciale acties houden om zo veel mogelijk slimme meisjes te kunnen helpen. We vinden het TOP als je meedoet !

Kidshare foundation Ripperdapark 39 2011KE HAARLEM TheNetherlands info@kidshare.nl
ING bank NL37INGB0004205371 KvK 34372407 www.kidshare.nl gsm +31633860008

 

Kilimanjaro 2014

 

LiesbethLiesbeth Steendijk

Niet naar de TOP

Een half jaar lang heeft de tocht naar de TOP mijn leven gekleurd. Trainen, uitrusting in orde brengen, informatie verzamelen over de berg. In Tanzania zelf fietsten we langs de voet van de berg en hadden we ‘s avonds als de bewolking optrok een magisch zicht op de top met de gletschers. In kan het beeld nog uittekenen. En dan de teleurstelling. Kort voor vertrek een ellendige tegenslag waardoor Gea en ik moesten afzien van de beklimming. Met tranen in de ogen zwaaiden we de rest van de groep uit die vol goede moed op weg ging. Wij kozen onze eigen sub-top, waar we met de kidshare-banner naar toe liepen. Welke vooruitziende blik had bedacht twee van die dingen mee te nemen? Intussen hoorden we per sms en éénmaal zelfs per portofoon  dat de groep het prima deed. Wij beklommen de little Meru en zagen onderweg de Kili; zij trotseerden kou en gebrek aan zuurstof en kwamen, soms bijna kruipend, op de top aan. Chapeau!!  Geen pieken zonder dalen en soms is het incasseren van teleurstellingen ook een TOP prestatie.
Maar het TOPgirls project is en blijft geslaagd; met het bijeengebrachte geld kunnen twintig Keniaanse meiden een stukje verder naar hun eigen top!
Lees meer Blog Liesbeth.

FrancisFrancis Tang

09-07-2014 – Ik zie dat ik alweer een hele tijd niks van me heb laten horen: hoog tijd voor een laatste update voordat het grote avontuur begint! Ik heb intussen mijn VWO-diploma ondertekend en een prachtige examenreis naar een Grieks eiland gemaakt. De middelbare school zit erop!

Benefietdiner
Het benefietdiner bij ons thuis was een enorm succes, mede dankzij de heerlijke gerechten die mijn moeder en zusje met grote zorg hebben bereid. De leuke groep en de gemoedelijke sfeer maakte de avond hard werken helemaal de moeite waard. Maar vooral ben ik mijn lieve vriendinnen dankbaar, die tot half één ’s nachts zijn gebleven om te helpen met de afwas!

Laatste voorbereidingen
De voorbereidingen voor de Kili Klim zijn bijna voltooid. Ik heb een geweldige, dikke, rode, ganzendonzen slaapzak gekocht, die mij (volgens de Bever-medewerkers) heerlijk warm zal houden op de top, waar het soms tot -20°C kan vriezen! De rest van de klim- en loopuitrusting ligt inmiddels ook klaar om ingepakt te worden. Ik hoop dat mijn benen sterk genoeg zijn, en mijn conditie goed genoeg om mij zonder hoogteziekte naar de top te dragen. Omdat we met een rustig tempo stijgen, heb ik er wel vertrouwen in. We zullen niet belachelijk veel hoogtemeters maken elke dag. Zo zal ons lichaam langzaam wennen aan een aanzienlijk lagere luchtdruk en lagere concentratie zuurstof. Alleen de dag van de topbeklimming is een stuk zwaarder: we moeten dan ruim een kilometer stijgen!

Stap voor stap
Door al dat gepraat over de naderende tocht begint het te kriebelen! Ik wil gewoon onderweg zijn en kan bijna niet wachten tot mijn voeten me stap voor stap, in het moeiteloze ritme van het bergwandelen, steeds dichter bij de top van Afrika brengen…

Lees meer Blog Francis

 

coky 2Coky de Valk

Onvergetelijke ervaring
Wat een fantastische reis was dat! De tocht naar de top van de Kibo overtrof al mijn verwachtingen. De verschillende landschappen waar ik zo naar had uitgekeken, waren van een verbluffende schoonheid. Ruim een week wandelen op deze berg was fijn, met een goeie club mensen, ondersteund door een geweldige groep ‘porters’, gidsen, kok, jongen van het toilet etc., etc.

Kanjers
En wat hebben Caroline en Anita, onze Keniaanse scholieren het goed gedaan! Zij ontpopten zich als echte berggeiten en hadden ook veel plezier. Ze namen de tocht enorm serieus, ze hadden er tenslotte vrij voor gekregen van school en wilden hun ervaringen graag gaan delen met hun omgeving.

Afzien
Soms was het zwaar, die ene keer dat ik boven de 4300 misselijk werd, was wel te doen en de tweede keer op die hoogte was ik geacclimatiseerd, maar de nacht naar de top was afzien. Ruim 6 uur in de nacht, voetje voor voetje in het donker, twee uur lopen, 5 minuten pauze, 2 uur lopen, 3 minuten pauze, misselijk want een deel van het water was bevroren (veel drinken is DE remedie tegen hoogteziekte) en dan…. warme thee op Stellapoint met een prachtige zonsopgang. Nooit zulke lekkere thee gehad!! Fantastisch om daar te zijn en toen nog even door naar Uhurupeak op 5895m!

Toekomst
Het voelt goed dat we met onze tocht, andere jonge kanjers zoals Anita en Caroline, in de nabije toekomst aan een schoolopleiding kunnen helpen. Het was en is het meer dan waard!

Lees meer Blog Cocky de Valk 

Foto Frans 2Frans Lambregts

De top.
Na 7 uur zwoegen stonden we er dan eindelijk, op de top van de Kilimanjaro. De timing was perfect…
Na het vertrek van het basiskamp rond 12uur ’s nachts was het een zware klim omhoog. Met hoofdlampen baande we ons een weg over de paden terwijl de gidsen ons praktisch gezien omhoog zongen. Dit was nodig, niet alleen om ons moed in te zaaien, maar ook om iedereen wakker te houden. Tijdens de donkere klim is het, mede door de hoogte, soms moeilijk om je ogen open te houden. Ik houd mezelf gaande met de gedachte aan de legendarische woorden die we eerder die week op een herdenkingssteen van een bekende Kili-klimmer vonden; “Attitude before altitude”. Niks is minder waar, om boven te komen moet je eerst de wilskracht vinden om de volgende stap te zetten.
De timing was perfect, precies met zonsopgang stonden we boven. Of nou ja, boven… Op dat moment waren we aangekomen bij Stella Point. Dit punt ligt slechts een meter of honderd onder de absolute top (Uhuru Peak). Maar met deze mijlpaal was de overwinning eigenlijk al binnen. Vanaf Stella Point laat je de ontzettend steile klim achter je en kun je Uhuru Peak al zien liggen. Op dat moment, zeker met de heerlijk warme zonsopgang, komt alle hoop weer terug; je hebt het gehaald, nu alleen de laatste metertjes nog. En die zijn dan god zij dank wel te doen.
Het uitzicht was van een andere wereld, het gevoel niet te beschrijven en het enigste wat ons nog restte, was de afdaling…

Lees meer Blog Frans Lambregts

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.