Jij hebt een groot hart

Jij hebt een groot hart

 

DSC_1572_Fotor

Jij hebt een groot hart ! Op jou kun je bouwen. Dit is Brian. Ik wil je vragen hem te helpen. Doe je mee ?
Ik kwam hem tegen in een dorp op het platteland van Kenia. Ik sprak eerst met Jane, de moeder van Brian. Jane is gehandicapt en is alleen. Ze woont met haar drie kinderen in een lemen hutje. Ze heeft niets. Ik lachte naar Brian. “Hoe oud ben je ? “ vroeg ik. “Zeven” zei Brian. Ik schrok van zijn dikke buikje. Hij heeft hongeroedeem een teken van honger. Zijn kapotte trui bedekt amper zijn buik. Ik praat nog even met zijn moeder Jane. “In ons dorp is geen school. De dichtstbijzijnde school ligt daar achter de heuveltop.” Dat is te ver voor kleine kinderen, daarom willen we hier een school beginnen,” Ik knik. Brian is hier geboren in dit afgelegen dorp, in armoede. Hij heeft geen kans op een beter leven als jij en ik hem niet steunen. Jij kunt er voor zorgen dat Brian een toekomst heeft.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.