Kidshare werkt in Malawi

Les in het zand
Deze kinderen krijgen les. De wind waait hard. Het rode zand prikt in de ogen.
Het is heet. Dit is een kleuterschool in Malawi. Het is een les in het zand.
Kidshare gaat hier een school bouwen.

Kidshare werkt in Malawi
Malawi is een van de allerarmste landen ter wereld. Het land heeft de laatste jaren te lijden van extreme droogte, oogsten mislukken.
Het afgelopen jaar was er de cycloon Idai die leidde tot overstromingen. Veel mensen lijden honger. Kleine kinderen lijden het meest.
Kidshare foundation wil hier iets aan doen.
In dat land hebben wij 10 CBCC’s (Child Based Care Centers) gebouwd. We bouwen momenteel de volgende 10 centra. Een CBCC is een multi-functioneel kindcentrum waar kleuteronderwijs gegeven wordt, ieder kind elke dag een maaltijd krijgt, er medische zorg is en schoon drinkwater beschikbaar is.

Partnerorganisatie in Malawi
Kidshare foundation werkt in Malawi samen met een ervaren lokale partner: PRDO.
PRDO staat voor Participatory Rural Development Organisation.
PRDO heeft ervaring met het bouwen van CBCC’s. Ze werken van onderaf met de lokale bevolking en kijken goed wat de behoeften van hen zijn.
PRDO heeft samen gewerkt met UNICEF en nu met UNHCR (VN Hoge Commissariaat voor de vluchtelingen).

Het project
Samen met PRDO bouwen wij CBCC’s in dorpen op het platteland van Malawi. Een CBCC is een centrum in een dorp met de volgende functies:

+ kleuteronderwijs

+ ieder kind krijgt een maaltijd per dag

+ er is schoon drinkwater beschikbaar

+ er is medische zorg aanwezig

+ sociaal centrum/dorpshuis

De lokale bevolking draagt zelf 25% bij in de kosten van het centrum. In Malawi hebben we gezien dat de ouders stapels stenen hebben gebakken.
Ze helpen ook mee bij de bouw.
PRDO zorgt ervoor dat een groep moeders een groentetuin gaat beheren. Wij stellen zaden ter beschikking. De tuin is voor de maaltijden van de kinderen.
Mocht er niet voldoende zijn dan zorgt PRDO dat ze meer zakken mais leveren. Zo garanderen we elke dag een maaltijd voor elk kind.
We verzorgen een opleiding voor de kleuterleidsters. We stellen ook een maismolen ter beschikking aan een centrum. Met de opbrengst daarvan worden de kleuterleidsters betaald. Zo krijgen arme kinderen in onze centra een goede basis in hun leven. De all-in prijs voor een CBCC is 20.000 euro.

Kidshare foundation Ripperdapark 39 2011KE HAARLEM TheNetherlands info@kidshare.nl  NG bank NL37 INGB 0004 205371 KvK 34372407 www.kidshare.nl gsm +31633860008

 

 

 

 

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.