Licht laten stralen

Kerst 2016 staat voor de deur. In deze tijd dromen we van een betere toekomst waarin het licht doorbreekt.  Op de foto zie je Mercy.
Zij verblijft op een middelbare school voor meisjes. Mercy is een van de arme, slimme meisjes waarvoor Kidshare het schoolgeld betaalt.
Ze is een van onze TOP-girls. Ik vroeg haar naar haar gezinssituatie en ik wist niet wat ik hoorde. “Ik heb geen ouders meer, ik ben wees.
Mijn ouders kwamen om bij een demonstratie na de verkiezingen in Nairobi in 2008. Ik was acht jaar. Het was heel pijnlijk voor me. Ik heb geen broers en zussen en ben toen naar mijn grootmoeder gegaan op het platteland. Zij was heel lief voor me. Ze is wel heel arm, ze kon af en toe mijn schoolgeld niet betalen voor de basisschool. Dan werd ik weer naar huis gestuurd. Ik ben zo blij dat jullie me nu steunen met mijn opleiding. Ik wil advocaat worden.
Ik kan niet tegen onrecht. Ik wil de rechten van arme mensen in Kenia verdedigen.”  Haar verhaal raakt me diep.

Jij kunt helpen ons TOP-girls programma verder uit te bouwen. Jouw gift verandert een leven. Je kunt zo arme, slimme meisjes helpen om door te leren.
Wij geloven dat meisjes als Mercy een betere toekomst verdienen. Zij zullen hun licht doen stralen en hun land verder opbouwen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.