Ontwikkeling

Ontwikkeling

Jij bent geboren in Nederland. Je hebt geluk gehad. Je bent naar de kleuterschool gegaan, hebt de basisschool doorlopen. Je deed de middelbare school en daarna nog een vervolgopleiding. Je hebt een goede baan.

Dat voorrecht hebben veel kinderen in Afrika niet. Zij hebben de pech gehad in een lemen hutje geboren te zijn in Malawi. Jij kunt deze kinderen het geluk brengen dat ze onderwijs kunnen volgen, zich kunnen ontwikkelen, ze een toekomst te geven.

Kidshare hanteert voor deze ontwikkeling een aantal uitgangspunten:

 • Behoeftes van de bevolking
  Onze projecten vloeien voort uit de behoefte en de wens van de lokale bevolking. Zij willen zelf dat er een school gebouwd wordt in hun dorp.
 • Bijdrage bevolking
  De mensen in het dorp waar we bouwen doen actief mee. Ze dragen bij aan de bouw door 10 tot 25% van de kosten voor hun rekening te nemen. Dat doen ze door bij voorbeeld gratis te werken, zand af te graven, stenen te bakken
 • Partner in het land zelf
  Wij werken samen met partnerorganisaties in het land zelf. Zij kennen de lokale situatie. Zij voeren samen met de bevolking de projecten uit.
 • Duurzaamheid
  In Kenia bouwen wij drie of vier klaslokalen. Als deze klaar zijn dan krijgt de school een officiƫle vergunning en is het een openbare school. De school krijgt nu geld van de overheid voor leermaterialen, leerkrachten en klaslokalen. Zo is ons project duurzaam.
  In andere landen worden de scholen door de dorpen zelf onderhouden. Hiertoe zetten onze partnerorganisaties een onderhoudsprogramma op en bewaken deze jaarlijks.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.