Van donker naar licht

Een jongen strompelt tussen twee mannen de donkere hut uit. Zijn ogen knipperen tegen het felle licht. Ik vraag de moeder hoe hij heet. “Dennis” zegt ze.
“Dennis werd ziek toen hij één jaar was. Hij kreeg hoge koorts, hij had malaria. Hij heeft daardoor epilepsie gekregen” Is daar iets aan te doen vraag ik.
“Er zijn medicijnen voor maar die kan ik niet betalen” Ze zucht zwaar. Dennis ging naar de school van Susan, hij bloeide daar op.
“Maar ja, het schooltje is in een lemen hut. Het ministerie van gezondheid heeft het gesloten, het voldeed niet aan de eisen voor een school.”

DSC_5722 - kopie

Bij de hut praat ik met een rijzige man.
Zijn naam is Shadrack. Hij vertelt, `Ik heb de school opgericht in 2010.
Het is al twintig jaar mijn droom om een school te beginnen voor kinderen met een beperking.
Ik ben in de weekenden samen met Susan alle huizen in de wijde omtrek langs geweest.
We gingen van huis tot huis, we hebben wel drieduizend huishoudens bezocht.

We hebben veel kinderen met een handicap ontmoet, doof, stom, blind, verlamd, kinderen met maar één been, maar ook veel weeskinderen. De kinderen zitten vaak in het donker in de hut. Ik heb de ouders verteld van mijn droom, we gaan een school bouwen voor hen, voor hun kinderen. Het wordt een centrum waar een deel van de kinderen ook kan wonen. Ik complimenteer hem met zijn prachtige plan.
Het probleem is alleen hoe te beginnen. We hebben geen geld. Als we maar een begin kunnen maken met de bouw van een school, dan zal de overheid ons een vergunning geven en dan komen ze over de brug met geld voor gespecialiseerde leerkrachten. Wij gaan die school bouwen. Steun ons en help Dennis weer naar school!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.